Minipajer med kalkonbacon
Har gjort minipajer. Det är perfekt till förrätt, till buffébordet, till lunch och till picknicken. Går ju att fylla dom med nästan vad som helst men jag valde kalkonbacon, rödlök, broccoli, mozzarella, oliver och körsbärstomater.
Ca 12 st
Deg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
1/2 rödlök
150 gram riven mozarella
80 gram kalkonbacon
Broccoli efter eget tycke
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
Salt, peppar
Ugn: 200 grader i 20-30 minuter
1. Pajdeg. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila under plast i kylen i 30 minuter.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till. Nagga och låt stå i kylen i 30 minuter.
3. Fyllning. Hacka löken, skär bacon i mindre bitar och fräs i smör eller olja i stekpannan tills löken blir mjuk. Kalkonbacon är inte lika fet som vanligt bacon så jag steker i fett.
4. Fördela lök, bacon och broccoli i formarna. Lägg ost över fyllningen.
5. Äggstanning. Vispa samman ägg och mjölk och häll i formarna.
6. Grädda i 20-30 minuter. Dom ska få en gyllene färg på ytan.