Misslyckad fudge
Jag har gjort två olika fudge. Först gjorde jag en på
2 dl grädde
3 dl socker
50 gram smör
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 20x30 cm eller mindre om du vill ha högre bitar.
2. Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör då och då.
3. Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C.
4. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer, gör annars kulprovet för att veta när den är klar.
5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker och ev. hackad mandel eller nötter.
6. Rör kraftigt till smöret smält.
7. Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
8. Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda.
9. Skär i bitar. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.
http://www.recepten.se/recept/fudge.html
Dom blev jättebra men jag tyckte det var för lite smet så dom blev för tunna fastän jag hällde dom i en form som var mindre än vad som stod i receptet.
Jag letade upp ett recept med större mängd och hittade ett från arla.se. Den skulle göras med mjölk istället.
5 dl mjölk
8 dl socker
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
50 gram smör
1/2 tsk salt
Båda två skulle koka till 122 till 125 grader och klara kulprovet. Båda gjorde det men fudgen med mjölk blev som superklistrig kola. Bara att slänga :( Snacka om att jag blev besviken. Höll på att inte ens få ner den i soporna eftersom den var så klistrig att den fastnat i skärbrädan.
Om jag göra fudge en gång till så blir det definitivt receptet med grädde. Jag vet inte vad jag gjorde för fel på det andra receptet.
Det började bra
Men slutade så här :(
tråkigt när det inte blir nå bra "/